Toyota GT86


Asennetut laitteet (tuotetta klikkaamalla löydät tuoteen kaupasta)
Kenwood 5020-2din näytöllinen soitin
ARC Audio PS8-50 DSP-vahvistin
Hybrid Audio Unity U2-laajakaistat
Hybrid Audio Unity U6-midbassot 2ohm
ARC 10-subwoofer - 18litran suljetussa kotelossa (ei vielä kaupassa mutta kysy lisää TÄÄLTÄ)

Auton audio päivitys oli tarkoitus tehdä siten ettei mitään pysyvää muutosta tehty mihinkään ja kaikki muutokset tehtiin niin ettei sitä normaalilla katsellulla edes näe.
Ainut näkyvä muutos ohjaamossa on 2-din kokoinen näytöllinen soitin, josta signaali johdetaan PS8-50 DSP-vahvistimelle ja siitä edespäin kaiuttimille ja subwooferille.
Käytännöllisyyden nimissä subwoofer on asennettu siten peräkonttiin, että sen voi tarvittaessa ottaa irti, jotta saadaan koko kuljetuskaasiteetti taas käyttöön. Esimerkiksi ratarenkaille kuten tässä autossa on tarve.

Laitteistoa suunnitellessa haluttiin yksinkertainen mutta monipuolinen ja laadukas laitteisto. Juuri siksi valittiin ARC Audion PS8-50 DSP-vahvistin, koska siitä saadaan riittävästi tehoa ja sillä saadaan toteutettua kirkas ja dynaaminen soundi. Soittimeksi valikoitui Kenwood 5020 soitin "Android auto & Apple car play" ja DSP toimintojen takia, jotta käyttömukavuus saadaan maksimoitua.
ARC 10 Subwooferin ja 18litran suljettukotelo valittiin pienen koon mutta voimakkaan basson toiston takia. Sille ei myöskään ole ongelma toistaa matalia taajuuksia sillä sen toisto ylettyy jopa 20hz bassotaajuuksiin.
Samalla kun audiolaitteet päivitettiin niin lisättiin myös etu oviin vaimennusta jotta saadaan hiljennettyä melua niin ulkoa sisään kuin sisältä ulospäin ja samalla saatin parannettua oviin asennettujen midbassojen toistoa.

Vahvistimen kytkentä kaiuttimiin nähden toteutettiin siten että
2x50wattia menee 4ohmin kuormassa oleviin U2 laajakaistoille
2x100wattia menee 2ohmin kuormassa oleviin U6 midbassoille
Ja lisäksi viimeiset 4kavanaa kahdeksasta on sillattu 2kanavaiseksi ja liitetty ARC 10subwooferin 2x4ohmin puhekeloihin, jolloin saadaan subwoofer elementille menemään 400wattia, joka edes auttaa hyvää matalien taajuuksien toistoa.